Καταιγισμό ιδεών περί εξουσίας και τυραννίας προκάλεσε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η αφίσα της παράστασης ο “Υμπύ Βασιλιάς” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Ιστορία, Γαλλικά, Θέατρο, Εικαστικά και Λογοτεχνία, καρέ καρέ δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους “Πρόσωπα και Προσωπεία της Εξουσίας” με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών με τίτλο: “Camera On 2019”, που οργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), την περασμένη Τρίτη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι εμψυχώτριες εκπαιδευτικοί, Ευανθία Αλατσάκη, θεατρολόγος, Παπαδιά Λυκάκη, ιστορικός και Καλλιόπη Ουσαντζοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας & Πολιτισμού.

https://www.patris.gr/2019/04/12/oi-mathites-toy-kallitechnikoy-skinothetoyn-gia-ta-prosopa-kai-ta-prosopeia-tis-exoysias/