Μοναδικά ταλέντα και ξεχωριστές δεξιότητες που διακρίνουν μαθητές σχολείων της Κρήτης ξεδιπλώθηκαν στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου με μία φαντασμαγορική εκδήλωση. (Μια γιορτή που είχε αναβληθεί από το Μάϊο 29& 30 2017,λόγω κακών καιρικών συνθηκών).

Με καμάρι και αίσθημα ευθύνης, πολλοί μαθητές  συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου, από την πλατεία Ελευθερίας και, μέσω των τειχών του Ηρακλείου, κατέληξε στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου άναψε ο βωμός από τρεις μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Η τελετή έναρξης έγινε με είσοδο των μαθητών-αθλητών των σχολείων, έπαρση των σημαιών, ορκωμοσία  των αθλητών και των κριτών και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κατά το οποίο οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν παραδοσιακή χορευτική επίδειξη με συνοδεία κρητικής μουσικής. Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος είχε η Σάνα Σαρρή εκπαιδευτικός δραματικής τέχνης.

Η Μαθητιάδα έχει σαν σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης μπορούν να συμμετέχουν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) ή να επισκεφθούν την εκδήλωση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) μία ή περισσότερες ημέρες.

Η Κρήτη διέπρεψε σε αυτή την πρώτη απόπειρα, με 13.000 μαθητές από όλη την Κρήτη να μετέχουν στο εγχείρημα.

που και πως στήθηκαν τα αθλητικά δρώμενα


Το σχολείο μας πρωτοπόρο και πάλι, συμμετείχε σε όλα και παντού και το καταχάρηκε. Παρών δυναμικά στη λαμπαδηδρομία, άναμμα φλόγας στο Παγκρήτιο, τελετή έναρξης, τελετή λήξης αλλά και σε όλα τα δρώμενα και αγωνίσματα