Συμμετοχή του Κ.Σ.Η στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point” (TTP) κατά την διάρκεια των προαιρετικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για σπουδές και επαγγέλματα του ενδιαφέροντός τους, ώστε να λάβουν πιο συνειδητά αποφάσεις για τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους βήματα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρήση της ασφαλούς και δομημένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας “100mentors” (Πλατφόρμα). Μέσω ομαδικών τηλεδιασκέψεων σε σχολική αίθουσα, τις οποίες θα προγραμματίζουν και συντονίζουν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ανθρώπους-πρότυπα (Μέντορες) από πανεπιστήμια, εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς, επιστήμες και κλάδους, και να λύσουν τις απορίες τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και εν μέσω τηλεδιασκέψεων στο σχολείο μας , εν αρχή για τις τάξεις του Λυκείου.

Διαβάστε για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα τους : https://www.thetippingpoint.org.gr/aboutUs

Το THE TIPPING POINT δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι μαθητές μας, να συναντηθούν διαδικτυακά με ανθρώπους πολλών επαγγελμάτων και λύσουν τυχόν απορίες τους. Στηρίζεται και από την περιφέρεια Κρήτης.

Ενδεικτικό ότι πέρσι ασχοληθήκαμε εν μέσω κορωνοϊού με το θέμα: Κορωνοϊός, εφηβεία, εγκλεισμός, διαχείριση άγχους και φροντίδα της ψυχικής μας υγείας. Ομιλητής ήταν ο κος Σούλης Γιώργος.

Υπάρχουν οι μέντορες επαγγελματίες που επιλέγονται από κοινού, από τους μαθητές , τον κο Μαρκάκη και την κα Καλουδιώτη.

Απαραίτητη είναι η γονική συναίνεση συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο :