“Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και ο «Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου» συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Χερσονήσου και τη στήριξη της πολυμετοχικής Δημοτικής Α.Ε Πολιτισμού Τουρισμού Ανάπτυξης  Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ), Επιστημονικό Συνέδριο – Συμπόσιο με θέμα: «Τι άλλο είναι η τέχνη; Οι τέχνες στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική” ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, από 8 έως 11 Απριλίου 2022, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«Τι άλλο είναι η τέχνη;»

παραφράζοντας τη γνωστή ποιητική ιδέα του Κ.Π. Καβάφη. Ο υπότιτλος  του συνεδρίου: “Οι τέχνες στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική”.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης  από 8 έως 11 Απριλίου 2022, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο και στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

To Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κλείνει φέτος 18 χρόνια ενεργής παιδαγωγικής – καλλιτεχνικής παρουσίας και δράσης (έτος ίδρυσης το 2003 και έναρξης λειτουργίας το 2004). Με αφορμή την “ενηλικίωσή” του επιθυμεί να μοιραστεί την διδακτική, παιδαγωγική και ανθρωποκεντρική εμπειρία του όπως αυτή συνδιαμορφώθηκε από τα χρόνια λειτουργίας του, μέσα από την σύμπραξη των μαθημάτων γενικής παιδείας με τα καλλιτεχνικά μαθήματα. Να μοιραστεί με όλους τα δικά του συμπεράσματα ότι δηλαδή  η γνώση διαχέεται καλύτερα μέσα από την τέχνη, η διδασκαλία εμπλουτίζεται και η αγάπη των παιδιών για το σχολείο και τη μάθηση ενδυναμώνεται. Επομένως, η πραγματοποίηση του συνεδρίου είναι σκέψη, αποτέλεσμα και εμπειρία που θέλουμε να μοιραστούμε με όλους τους εκπαιδευτικούς αποδεικνύοντας πως όταν τα μαθήματα τέχνης συνυπάρχουν με όλα τα μαθήματα και όταν ενδυναμώνεται η αυθύπαρκτη ύπαρξή τους σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, η γνώση γίνεται προσιτή, η μάθηση γίνεται αποτελεσματική και το σχολείο γοητευτικό για τους μαθητές του.