2019-2020

Νοιάζομαι και δρω:

https://noiazomaikaidrw.gr/to-programma-niazome-ke-dro/

Tipping Point:

Συμμετοχή του Κ.Σ.Η στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point” (TTP) κατά την διάρκεια των προαιρετικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για σπουδές και επαγγέλματα του ενδιαφέροντός τους, ώστε να λάβουν πιο συνειδητά αποφάσεις για τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους βήματα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρήση της ασφαλούς και δομημένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας “100mentors” (Πλατφόρμα). Μέσω ομαδικών τηλεδιασκέψεων σε σχολική αίθουσα, τις οποίες θα προγραμματίζουν και συντονίζουν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ανθρώπους-πρότυπα (Μέντορες) από πανεπιστήμια, εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς, επιστήμες και κλάδους, και να λύσουν τις απορίες τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και εν μέσω τηλεδιασκέψεων στο σχολείο μας , εν αρχή για τις τάξεις του Λυκείου.

Διαβάστε για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα τους : https://www.thetippingpoint.org.gr/aboutUs

Το THE TIPPING POINT δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι μαθητές μας, να συναντηθούν διαδικτυακά με ανθρώπους πολλών επαγγελμάτων και λύσουν τυχόν απορίες τους. Στηρίζεται και από την περιφέρεια Κρήτης.

Α ομιλητής ο κος Spyros Vosinakis Associate Professor:

Ο Σπύρος Βοσινάκης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο «Εικονική Πραγματικότητα». Κατέχει πτυχίο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) σε Γραφικά Υπολογιστών και Εικονικά Περιβάλλοντα του Πανεπιστημίου του Χαλ, Μ. Βρετανία και διδακτορικό από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με αντικείμενο «Ευφυείς Πράκτορες σε Εικονικά Περιβάλλοντα.

 Ομιλητής επίσης, εν μέσω Α καραντίνας ήταν ο κος Σούλης Γιώργος (σχολικός ψυχολόγος) για ζητήματα διαχείρησης άγχους από τον εγκλεισμό.

https://2019.evidencebasedhealthcare.gr/blog/speakers/%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82/

O ι μέντορες επαγγελματίες που επιλέχθηκαν από κοινού, από τους μαθητές , τον κο Μαρκάκη και την κα Καλουδιώτη, υπεύθυνους εκαπιδευτικούς.