20/3/2015.Διαρκής δραστηριότητα για την ποίηση & Εκδήλωση του Κ.Σ.Η για την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Εβδομαδιαία Δραστηριότητα για την ποίηση με κατάληξη στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης στο ΕΛΚΕΘΕ

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αφροδίτη Κριτσωτάκη κάθε Παρασκευή μετά την ώρα της προσευχής, η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Αρετή Παπαδογιαννάκη- Παυλάκου, η καθηγήτρια κ. Αφροδίτη Κριτσωτάκη και μαθητές του σχολείου απήγγειλαν κάποιο ποίημα της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα, απαγγέλθηκε το ποίημα « θεώρημα πρώτο» του Μανόλη Ξεξάκη, από τη Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Αρετή Παπαδογιαννάκη ? Παυλάκου στις 6 Μαρτίου 2015, και το ποίημα « Θεατρίνοι, Μ.Α.» του Γ. Σεφέρη από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αφροδίτη Κριτσωτάκη. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ενεργή. Οι μαθητές της γυμνασίου του τμήματος 1 απήγγειλαν απόσπασμα από τον « Ερωτόκριτο» του Βιντσέτζου Κορνάρου και από το « Εις τον Αποσπερίτη» του Γεώργιου Τερτσέτη, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, καθώς επίσης διάβασαν τα ποιήματα « Δε γυρεύω ξένο» και «Ήρθες» του Κων/νου Χατζόπουλου, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

Οι μαθητές του δευτέρου τμήματος της γ΄ τάξης γυμνασίου ανάγνωσαν το διδακτικό ποίημα «Ιθάκη» του Καβάφη, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2015.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του πρώτου τμήματος επέλεξαν ένα ποίημα του Αθανάσιου Χριστόπουλου, το «Φαγοπότι», ένα του Λορέντζου Μαβίλη η «Λήθη» και τέλος ένα του Γερμανού ποιητή Heinrich Christian Wilhelm Bush το « woher, wohin». Το δεύτερο τμήμα της ίδιας τάξης ασχολήθηκε με την κορυφαία Αγγλίδα ποιήτρια, Wendy Cope, και απήγγειλε το ποίημά της « Ονόματα». Η τάξη της Β΄Λυκείου, το πρώτο τμήμα, ανάγνωσε το ποίημα «Βιογραφικός Πίνακας» της Κική Δημουλά, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, το « Κοντά σου» της Μαρίας Πολυδήμου, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, το ποίημα « Η Αγάπη» του Κώστα Ουράνη, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και τέλος το ποίημα «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. Οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της ίδιας τάξης επέλεξαν δύο ποιήματα του Κ.Γ. Καρυωτάκη, το « Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων» και το « είμαστε κάτι» τα οποία και ανάγνωσαν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Τέλος, οι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου απήγγειλαν το ποίημα «Καθρέφτης», της Πλαθ, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και το ποίημα « Ο άρχοντας» του Μίλτου Σαχτούρη.