Ευχόμαστε σε όλους -ες, μια υγιή και δημιουργική χρονιά. Η επιστροφή μας στο σχολείο στις 10-1-2022 γίνεται με κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε, μιας και η πανδημία επιμένει με ένα σκληρό πρόσωπο.

Το νέο πρωτόκολλο προβλέπει τα εξής:

Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο. Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, είτε εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι, είτε νοσήσαντες υποχρεούνται να έχουν κάνει Self-test την Κυριακή 9/1/2022 και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/schools για να αποφευχθούν προβλήματα τη Δευτέρα κατά τον έλεγχο μέσω του edupass

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα πληροφορηθείτε πως θα προμηθευτείτε τα σελφ τεστ.

https://www.minedu.gov.gr/news/51104-05-01-22-diathesi-self-test-gia-mathites-kai-emvoliasmenous-ekpaideftikoys-

apo-ta-farmakeia

Τονίζουμε ιδιαίτερα: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου (εσωτερικούς και εξωτερικούς).