30/3/2018:Θεματική εβδομάδα 2018.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :26-30 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές: Βλοντάκης Γιώργοςεκπαιδευτικός, γεωπόνος και βιοκαλλιεργητής.Παρουσίαση με θέμα: «Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής».

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων: Παναγιωτάκη Μαρία.Παρέμβαση- ομιλία διαδραστικής μορφής με τίτλο: «Βιώνοντας την εφηβεία: Αναγνωρίζω και προστατεύω τον εαυτό μου».

ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ομιλία- συζήτηση με τίτλο: «Πρόληψη εξαρτήσεων στην εφηβεία»

Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. Σύλλογος πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, Λιονάκης Ιωάννης Ομιλία – συζήτηση με θέμα την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Χατζάκη Μαγδαληνή: Μηχανικός δικτύων και υπολογιστών. Ι.Τ.Ε.Παρουσίαση συζήτηση με τίτλο «Ψηφιακός εθισμός.

Αλήθειες και ψέματα».Στέλιος Λιναρδάκης ,Διαιτολόγος Διατροφολόγος προϊστάμενος του τμήματος διατροφής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.Παρουσίαση με θέμα: «Παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία μας»

Μπαντουβά ΚατερίναΔιαιτολόγος διατροφολόγοςΟμιλία -συζήτηση με Θέμα: «Έφηβοι και διατροφή. Συνεταιρισμός κοινωνικής αυτάρκειας «Από κοινού».

Παρουσίαση της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από μέλη της συλλογικότηταςΜαρία Σίτη τοπογράφος- μηχανικός- συγκοινωνιολόγος.Παρουσίαση -ομιλία με τίτλο: «Περπάτημα, ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία. ‘Ένας άλλος τρόπος μετακίνησης».

Λευτέρης Μιχελάκης, Εκπαιδευτής Οδήγησης Ομιλία – συζήτηση με θέμα:«Ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ τους μετακινούμενους. Τι προσέχω και τι λέω όταν οδηγός δεν είμαι εγώ.»

Μαζί τους οι καθηγητές του σχολείου με μαθήματα, παρουσιάσεις, συζητήσεις και καλλιτεχνικές δράσεις με ομάδες μαθητών.