2010 – 2011 | Εκδηλώσεις έτους-Θεατρικές παραστάσεις -γιορτή αποφοίτησης (τελετή αποφοίτησης-“Δώστε τις στάχτες στα παιδιά για να τις σπείρουν”, “Κρωξιμοκοάσματα” Αριστοφάνη, “Ειρήνη” Αριστοφάνη, εκδηλώσεις για τον πηλό, “Μονόλογοι για τη Γάζα”).

αποφοίτηση γ λυκείου:

ΠΑΝΟΡΑΜΑ 20ου ΑΙΩΝΑ (ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΠΕΙΡΟΥΝ):

Στο τέλος τους έτους στο εκθεσιακό κέντρο Γουβών σε μια κατάμεστη αίθουσα δόθηκε η παράσταση ” Δώστε τις στάχτες στα παιδιά για να τις σπείρουν” . Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ των των πρώτων 50 χρόνων του 20ου αιώνα.

Παρακάτω υπάρχει η βιντεοσκοπημένη η παράσταση του έτους 2010-2011, “Δώστε τις στάχτες στα παιδιά για να τις σπείρουν”. Τίτλος παραφρασμένος, από τον στίχο του Γ Σεφέρη “φώναξε τα παιδιά να μαζέψουν τη στάχτη και να τη σπείρουν”. (Ανεμόσκαλα, Τετράδιο Γυμνασμάτων β). Αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας από το 1900-1950, σταχυολογώντας τα βασικά γεγονότα ανά δεκαετία. Οι δεκαετίες διατρέχονται από κείμενα λογοτεχνικά, θεατρικά, ποιητικά μέσα από δραματικές αλλά και κωμικές στιγμές. Κορμός της παράστασης η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πολιτική -την παιδεία- το θέατρο. Με πολλή μουσική(εποχής και μη) και χορό που διανθίζουν τις σκηνές.

Ακολουθεί η κριτική του Αντώνη Βαλεργάκη (φιλολόγου) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ , 22/7/2011.

ΚΡΩΞΙΜΟΚΟΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ: