Διεξαγωγή 2ου Συνεδρίου Κ.Σ.Η

 Η Περιφέρεια Κρήτης, Ο Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου , το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, και το “Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής” του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ανήκει στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, θα συνδιοργανώσουν το 2ο Συνέδριο-Συμπόσιο στις 4 & 5 Μαΐου 2023, μετά την περσινή επιτυχία του Συνεδρίου: ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ που έγινε 8-11 Απριλίου 2022. Το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα του “Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου” του Πανεπιστημίου Πατρών και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΚΤΕΛ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις αίθουσες ΦΟΥΓΑΡΟ (αίθουσα ΚΤΕΛ Ηρακλείου) και στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 3 Μαίου 19:00. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου-συμποσίου είναι «Κρήτη: Τόπος και Τέχνη».

Υπότιτλος: «Η Κρητική Λογοτεχνία διαχρονικά έμπνευση για όλες τις τέχνες».

 Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Εκπαιδευτικοί Φορείς, Πανεπιστήμια και Καλλιτεχνικά Σχολεία από την επικράτεια, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών, που θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και τις καλές εκπαιδευτικές πρακτικές τους στη διδασκαλία της τέχνης.

Σκοπός του συνεδρίου: Ν’ αναδειχθεί  η  Κρητική λογοτεχνία από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να  προβάλλουμε την επιρροή της σε όλες τις μορφές της τέχνης όπως η  Μουσική,  το Θέατρο, ο Χορός, η  Ζωγραφική. Να συνδυάσουμε την ιστορικότητα του νησιού με την τέχνη και να επικοινωνήσουμε  στις νεότερες γενιές την αξία της Κρήτης  στον πολιτισμό.

Θεματικές επιστημονικού συνεδρίου: α) ιστορία Κρήτης και τέχνη, β) Κρητική λογοτεχνία και θέατρο,   μουσική , χορός, εικαστικά .

ΔΙΕΥΚΡΙΝΉΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Οι εργασίες και τα εργαστήρια θα υποβληθούν με μορφή περίληψης (έως 200 λέξεις) μαζί με μίνι βιογραφικό του ενδιαφερομένου -ης ( μέχρι 5 σειρές), έως 9/4/2023. Η πλήρης μορφή εργασίας και εργαστηρίου θα υποβληθεί έως 30/6/2023. Θα αξιολογηθούν μετέπειτα από την επιστημονική επιτροπή και τέλος θα συμπεριληφθούν σε πρακτικά με ISBN.

Στην εξής google Form δηλώνετε συμμετοχή :

https://forms.gle/tLKQeC1gyaJ42QbSA

Δήλωση συμμετοχής εθελοντή -τριας στην παρακάτω φόρμα

https://forms.gle/qpGSAnpvjpbfJEJV9