Με μία νοσταλγική αλλά και πάντα επίκαιρη επιλογή οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου παρουσιάζουν στο κοινό του Ηρακλείου την ετήσια θεατρική τους παράσταση.

Με τίτλο «Λίγο απ’ όλα» οι μαθητές παρουσίασαν ένα έργο βασισμένο σε κείμενα της Αθηναϊκής επιθεώρησης και της σατιρικής ποίησης της Ελλάδας του 1900 – 1930 διακωμωδώντας παράλληλα σημερινές καταστάσεις.

Η παράσταση δόθηκε Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 21:30 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το “Λίγο απ όλα” είναι μια καυστική επιθεώρηση όπου οι επίκαιρες σατιρικές αιχμές κειμένων από μια συρραφή έργων του προηγούμενου αιώνα καθρεφτίζουν την σημερινή κοινωνία . Πρόκειται για προϊόν συρραφής των έργων “Παναθήναια”, “Ξιφίρ Φαλέρ”, “Κινηματογράφος” ,”Λίγο απ όλα” και ποιημάτων του Γεωργίου Σουρή! Ο Βασικός χαρακτήρας ο “Ρωμηός” ,ο “Ελλην” διαχρονικά, θίγει εύστοχα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα του τότε και του σήμερα. Μερικά από αυτά είναι η παιδεία, τα χρέη του ελληνικού κράτους που πνίγουν τους πολίτες, δάνεια, αναξιοκρατία και διαφθορά του πολιτικού συστήματος έως ΚΑΙ  τον Καλλικράτη των δημοτικών εκλογών που μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε στην Περιφέρεια του Γ.Σουρή. Τι μας συνδέει με εκείνη την εποχή; Το “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαρ. Τρικούπη; ή τα ελαττώματα της ανθρώπινης φύση, του Έλληνα όπως περιγράφει με απαράμιλλο σαρκασμό και αυτογνωσία ο Γ. Σουρης στο ποίημα “Η Ζωγραφιά μου “. Εδώ  παρελαύνουν δάνεια, ομολογιούχοι ,τραπεζίτες  με εύστοχες αιχμές για τα άδεια ταμεία του κράτους σε σκηνές αυτόνομες ανεπτυγμένες σπονδυλωτά με μουσική , τραγούδια  και χορό ακολουθώντας το ύφος της Αθηναϊκής επιθεώρησης και του κωμειδυλλίου που είναι σύγχρονα με την συγγραφή των άνω έργων (πηγές: τριλογία Θ. Χατζηπανταζή ,Άπαντα Γ. Σουρή- ελληνική μουσική εποχής).

302330103_765467837997316_1557567678612564234_n